Kyckling satay

Klassisk thailändsk kycklingrätt som passar alla. Ett friskt recept med lite riv i- kycklingspett satay i jordnötssås med smak av ingefära och koriander. Testa även att grilla kycklingspetten! Jordnötssåsen kan serveras både varm och kall.

Gör så här

Skär kycklinglårfilén i tärningar, ca 1×1 cm. Skala och riv ingefäran. Blanda den, kryddor, råsocker, olja och fisksås i en bunke. Lägg i kycklingtärningarna och blanda väl. Trä upp dem på spetten.

Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Fräs vitlöken i oljan. Rör ner ingefära och koriander, fräs ca 30 sekunder. Tillsätt sambal oelek, råsocker och vatten, låt det koka sakta ca 10 minuter. Blanda ner jordnötter och soja. Låt det koka upp och mixa sedan såsen. Smaka av med salt och peppar.
Starta timer

Stek eller grilla spetten runt om ca 4 minuter.

Till servering: Servera kycklingspetten med ris, jordnötssås, lime och sallad.

Ingredienser
600 g kycklinglårfilé eller kalkonfilé
1 msk riven, färsk ingefära
1 tsk gurkmeja
1/2 tsk mald koriander
1 tsk råsocker
3 msk olja
2 tsk fisksås
16 träspett
Jordnötssås
1 vitlöksklyfta
1 msk riven, färsk ingefära
1 msk olja
1 krm mald koriander
1/2 – 1 tsk sambal oelek
1 tsk råsocker
3 dl vatten
2 dl salta jordnötter
2 msk kinesisk soja
flingsalt med jod
nymalen svartpeppar